Temperatuurbewaking voor het transport van paarden

Terug naar nieuws

Temperatuurbewaking paardenvervoerBij lang transport van paarden is het voor het welzijn van de dieren van groot belang dat de binnentemperatuur van de paardentrailer tussen de 5 en 30 graden blijft. Het Traxgo systeem voor temperatuurregistratie stelt de transporteur van deze edele dieren in staat om de temperatuurschommelingen vanop afstand in realtime op te volgen. Bij afwijkende waarden kan op deze manier snel en doeltreffend worden ingegrepen en kan een comfortabele rit voor de paarden worden gegarandeerd.

Naast de aanwezigheid van een temperatuurregistratie- en monitoringsysteem zijn er nog enkele specifieke bijkomende voorwaarden van toepassing bij lang transport van paarden en andere landbouwhuisdieren:

  • Het dak moet in een lichte kleur zijn en goed geïsoleerd
  • Er moet een mechanisch ventilatiesysteem aanwezig zijn
  • Er moet een "tracking en tracing"-satellietnavigatiesysteem aanwezig zijn (niet verplicht bij het vervoer van geregistreerde paarden)
  • Alle dieren moeten over voldoende strooisel beschikken

Een uitgebreid overzicht van de regelgeving rond het transporteren van paarden kan worden teruggevonden op de website van Dierenwelzijn Vlaanderen.

Traxgo behoort tot de top van bedrijven actief in tracking & tracing, met onze resultaatgerichte aanpak bedienen wij klanten in de meest uiteenlopende sectoren. Ook voor eigenaars van paardentrailers blijkt onze monitoring systeem een ideale oplossing te zijn.

Meer info? Contacteer ons!

Als gespecialiseerde en ISO-gecertificeerde partner biedt Traxgo een uniek totaalpakket aan voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen, enerzijds met een platform om in real-time informatie te verzamelen, anderzijds door het aanbieden van bedrijfssoftware om de klant inzicht te geven en kostenbesparingen te ondersteunen.