Energiezuinig rijden

Ecodriving: brandstof besparen én veiligheid verhogen

Onze toepassingen

Energiezuinig rijden

Energiezuinig rijden | Ecodriving | Ecologisch rijden | TraxgoHet brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van uw wagen worden onder andere beïnvloed door uw rijgedrag. Door ecodriving of energiezuinig rijden kunt u heel wat brandstof besparen en de veiligheid verhogen. De Traxgo oplossingen kunnen u helpen bij het monitoren en rapporteren van de verschillende parameters die hiervoor van belang zijn. Op basis van deze rapportage kan u vervolgens nagaan waar er nog verbetering mogelijk is en eventuele bijsturingen verder blijven opvolgen.

Brandstofverbruik en CO2 uitstoot verminderen

Met onderstaande tips en tricks kunt u het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van uw wagen beperken. In tegenstelling tot een sportieve rijstijl kunt u met ecodriving tot wel één derde kosten besparen. Bovendien draagt u op een positieve manier uw steentje bij aan de verbetering van het milieu, een niet onbelangrijke factor.

  1. Anticiperen
  2. Motor uitzetten
  3. Sneller schakelen
  4. Gewicht beperken
  5. Regelmatig onderhoud
  6. Gepaste snelheid kiezen
  7. Luchtweerstand beperken
  8. Bandenspanningscontrole
  9. Energieverbruik beperken
  10. Boordapparatuur toepassen

Bent u beheerder van een wagenpark?

En bent u bovendien overtuigd van de meerwaarde die de principes van ecodriving met zich meebrengen? Ontdek dan de vele Traxgo oplossingen waarmee u de wagens uit uw vloot actief kunt traceren of monitoren. Doordat u in real-time vanop eender welke locatie én op eender welk tijdstip de informatie kan raadplegen kan u snel inspelen op het rijgedrag van uw medewerkers of collega's op de baan - of het nu gaat om servicetechniekers, vertegenwoordigers, koeriers, ... - en hen aan de hand van concrete gegevens bewust maken van de mogelijke verbeteringen die het energiezuinig rijden met zich mee kunnen brengen.

Ook als u enkel op zoek bent naar een degelijk voertuigvolgsysteem voor uw bedrijfswagens kunnen wij u een oplossing bieden. Naast een optimale beveiliging van uw vloot biedt dit u een scala aan mogelijkheden naar monitoring en rapportage, waarmee geen enkele afwijking meer aan uw aandacht zal ontsnappen.

Meer informatie? Contacteer ons