Besparen op brandstofverbruik

Optimaliseer het rijgedrag van uw werknemers met ecodriving

Onze toepassingen

Besparen op brandstofverbruik

Besparen op brandstofverbruik | Ecodriving | TraxgoBedrijfsvoertuigen zijn vaak heel belastend voor het milieu. Als u wilt besparen op brandstofverbruik, moeten uw medewerkers energiezuinig rijden. Ecodriving is een milieuvriendelijke oplossing en kan tot één vijfde brandstof besparen.

Wilt u meer rekening houden met het milieu en de CO2 uitstoot van uw bedrijfsvoertuigen verminderen? Met ecodriving kunt u het rijgedrag van uw werknemers meten en optimaliseren.

Voordelen

Meer informatie? Contacteer ons

Ecodriving is niet alleen goed voor onze ecologische voetafdruk, maar ook voor onze portemonnee. Door deze 4 tips kan u besparen op brandstofverbruik:

  1. Het verbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen stijgt naargelang u sneller rijdt. Daarom is het dus aan te raden om niet te snel te rijden. Het tijdsverschil is te verwaarlozen en u bespaart brandstof.
  2. Correct schakelen is een belangrijk onderdeel bij ecodriving. Hoe hoger u schakelt, hoe lager uw motorsnelheid zal liggen en hoe minder u zal verbruiken.
  3. Een goed onderhoud van de wagen is altijd belangrijk. Zorg dat de bandenspanning juist en laat eens kijken naar de lucht- en oliefilter.
  4. Laat uw auto niet onnodig verbruiken:
    • Leg uw motor stil als u langer dan 10 seconden stilstaat.
    • Houd uw vensters gesloten. Zo verbruikt u minder brandstof.
    • Sleur geen overbodig gewicht mee. Hoe lager het gewicht, hoe lager het brandstofverbruik.