LoRaWAN

LoRa, langeafstandscommunicatie met weinig vermogen

Onze toepassingen

Wat is LoRaWAN?

LoRaWAN | LoRa technologie voor Internet of Things | TraxgoLoRaWAN is een specificatie voor een telecomnetwerk en is geschikt voor langeafstandscommunicatie met weinig vermogen. Het is perfect voor het uitwisselen van data tussen verschillende objecten, zoals parkeermeters, auto’s, bushokjes en nog veel meer.

Met behulp van LoRa kunnen allerlei dingen met het internet communiceren zonder dat ze gebruik moeten maken van 3G of Wi-Fi. Het batterijverbruik is laag, het bereik is groot en de bandbreedte is beperkt. Met andere woorden perfect voor het IoT (Internet of Things). Over dit netwerk kan gecommuniceerd worden met draadloze sensoren. Op die manier zijn heel wat nieuwe toepassingen mogelijk. Bijvoorbeeld het lokaliseren van je fiets, huisdier of handtas. Ook het op afstand openen en sluiten van poorten, hekken of andere zaken wordt hierdoor mogelijk.

LoRa staat voor long range en is een specificatie voor een WAN (Wide Area Network). De apparatuur geeft af en toe wat data door en heeft dus geen constante internetverbinding nodig. De verbinding heeft een bereik van 2,5 tot 15 km per mast. De snelheid van de verbinding ligt tussen de 0,3 en 50 kbits/s. Bovendien gaat de batterij ook bijzonder lang mee.

Hoe werkt de LoRA communicatie?

De LoRa technologie bestaat uit gateways, netwerkservers en applicatieservers. Radio frequentie chips zenden een spread spectrum uit. Een spread spectrum is een vorm van draadloze communicatie waarbij de energie van het signaal opzettelijk verspreid wordt over een bepaald frequentiedomein. Deze signalen hebben een veel grotere bandbreedte dan de informatie die ze bevatten. Daardoor is het signaal ruisachtig en moeilijk te detecteren of te onderscheppen.

Meer informatie? Contacteer ons

 

Ontdek nog meer over deze IoT technologie: