Narrowband voordelen

Ontdek de voordelen van de Narrowband technologie

Onze toepassingen

Wat zijn de voordelen van Narrowband

We sommen hieronder graag enkele pluspunten van deze "Internet of Things" technologie voor u op. Narrowband maakt gebruik van het bestaande 4G netwerk om verschillende apparaten efficiënt met elkaar te laten communiceren. Onderstaande overzicht is slechts een introductie, het spreekt voor zich dat er daarnaast nog heel wat meer voordelen zijn.

Voordelen van Narrowband | Narrowband Internet of Things | Traxgo

 • Uitgebreidere dekking
  Nieuwe toevoegingen hebben er voor gezorgd dat het Narrowband in staat is om te voldoen aan de groeiende vraag naar betere dekking. Zo is het momenteel ook beschikbaar op afgelegen gebieden, diep onder de grond en op lastig te bereiken plekken in gebouwen.
 • Lager stroomverbruik
  Tegenwoordig kan een batterijlevensduur van meer dan 10 jaar gehaald worden. Dit komt door het feit dat stroomverbruik van de apparaten sterk verbeterd werd. Natuurlijk is de levensduur van de batterij wel nog altijd afhankelijk van de intervallen waarin de data wordt verstuurd.
 • Verbeterde systeemcapaciteit en spectrale efficiëntie
  De snelheid van dit netwerk is vooral een grote verbetering voor het gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen. Daarnaast kan er ook geen interferentie zijn met andere signalen omdat het frequentiespectrum van een telecomleverancier gebruikt kan worden.
 • Lage kosten
  De initiële kosten zijn vergelijkbaar met die van GSM. Maar de technologie is veel gemakkelijker dan die van GSM de dag van vandaag. Daardoor zullen de kosten waarschijnlijk nog hard dalen als de vraag toeneemt.

Meer informatie? Contacteer ons

 

Ontdek nog meer over deze IoT technologie: