Narrowband

NB-IoT, NarrowBand Internet of Things in Smart toepassingen

Onze toepassingen

Wat is Narrowband?

Narrowband | Narrowband Internet of Things | TraxgoDe naam ‘NB-IoT’ staat voor NarrowBand Internet of Things. Dit is een Low Power Wide Area (LPWA) technologie. Deze werd ontwikkeld om op een efficiënte manier een grote hoeveelheid nieuwe IoT (Internet of Things) apparaten en diensten te ondersteunen.

Het netwerk werkt op bestaande zendmasten. De signaalsterkte kan tot 10 keer zo sterk zijn als dat van een GSM. Daardoor is het bijna overal en voor lange tijd beschikbaar.

NB-IoT is een langzame oplossing die geen real-time informatie doorgeeft. De data wordt op intervalbasis met een kleine vertraging doorgespeeld. Narrowband kan ook enkel vanaf een vaste locatie gebruikt worden.

Gebruik van de IoT technologie

Narrowband is zeer geschikt voor toepassingen waarbij kleine hoeveelheden data verstuurd worden. Dit gebeurt constant over een langere periode. Het is dus niet geschikt voor toepassingen waarbij grote hoeveelheden data verstuurd moeten worden. Ook als de data real-time moet verkregen worden dan is dit geen geschikte verbinding. Voorbeelden van huidige toepassingen van NB-IoT kunt u vinden in Smart Home en Smart Office toepassingen. Ze maken gebruik van alle sterke punten van het systeem.

Meer informatie? Contacteer ons

 

Ontdek nog meer over deze technologie: