Personeelsplanning

Beheer de planning van uw werknemers

Onze toepassingen

Personeelsplanning: wat is het?

Als werkgever krijgt u dagelijks te maken met personeelsplanningen. Het komt er heel simpel op neer dat er een zekere balans moet bestaan tussen de behoefte van uw personeel en de personeelsbeschikbaarheid.

Inzicht: de sleutel tot een goede personeelsplanning

Personeelsplanning | Beheer van werknemers | TraxgoEen goede personeelsplanning begint met een goed inzicht in beide elementen. Om bedrijfsactiviteiten uit te voeren, heeft u personeel nodig. Dat is de personeelsbehoefte. In eerste instantie is daarvoor personeel vereist dat over bepaalde vaardigheden beschikt. Wanneer er meer in detail naar gekeken wordt, is ook de beschikbare tijd van het personeel een belangrijke factor.

Vooral de bedrijfsactiviteit speelt een rol in de personeelsbehoefte, maar ook de kwaliteiten van de personeelsleden en de mogelijke verdeling over verschillende afdelingen. Om het proces van de personeelsplanning voor u te vereenvoudigen, kunt u het Traxgo systeem hanteren dat dergelijke gegevens op een continue manier verzamelt en op een overzichtelijke manier voor u bundelt.

Meer informatie? Contacteer ons

De beschikbaarheid van het personeel omvat het aantal werknemers die ter beschikking staan van het bedrijf. Dat klinkt in eerste instantie als vanzelfsprekend, maar dezelfde uurregeling geldt niet voor elke werknemer. Vaak is het een ingewikkeld verhaal dat enig analytisch inzicht vereist.

Als ondernemer is het belangrijk om weloverwogen beslissingen over de personeelsplanning te maken. Een evenwichtige bezetting bekomt u door telkens up-to-date te blijven over het functioneren van uw werknemers binnen hun afdeling en bij te sturen waar nodig.

Wilt u uw personeelsplanning ook beter in balans brengen en kunt u daarbij hulp gebruiken? Contacteer Traxgo dan voor een vrijblijvend demogesprek. Samen zoeken we naar de oplossing die het best past bij uw bedrijf.