Rijgedrag meten

Ecodriving, meten en optimaliseren om brandstof te besparen

Onze toepassingen

Rijgedrag meten

Rijgedrag meten en optimaliserenDoor uw rijgedrag te meten kunt u het brandstofverbruik van uw wagen heel wat verminderen. Het brandstofverbruik wordt niet alleen bepaald door het type wagen zelf, maar voor een groot deel ook door het rijgedrag van de chauffeur. De oplossing om brandstof te gaan besparen is vooral zuinig(er) rijden. Op deze pagina helpen wij u op weg met een 4-tal praktische tips.

Rijgedrag meten en optimaliseren

1. Motor uitschakelen
Als u de motor van uw wagen laat draaien wanneer u stilstaat, verbruikt u onnodig energie. Let er daarom op om uw motor uit te schakelen als u een langere tijd moet wachten (bvb. aan een overweg, wegenwerken, ...). Moderne wagens beschikken meestal standaard over dergelijke functie.

2. Correct schakelen
Als u op een verkeerde manier schakelt, zal uw brandstofverbruik groter zijn.

3. Voorzichtig optrekken en remmen
Door op te trekken of te remmen in een sportieve rijstijl, zult u veel meer brandstof verbruiken. Beter is om een anticiperende rijstijl toe te passen waar mogelijk, wacht bvb. niet om te remmen tot net voor een rood stoplicht, maar laat uw wagen al een tijdje op voorhand "uitbollen".

4. Bandenspanningscontrole
De slijtage van uw banden heeft eveneens een invloed op het brandstofverbruik. Daarom is een regelmatige controle van de bandenspanning aangeraden. Of er kan gebruik worden gemaakt van een bandenspanningscontrolesysteem (TPMS). Daarnaast is een tijdig onderhoud uiteraard ook belangrijk.

Meer informatie? Contacteer ons