Tracking and tracing

Track & trace systemen voor voertuigen, machines en materialen

Onze toepassingen

Tracking and tracing

Tracking systemen voor auto's, vrachtwagens, machines en materialenDe beste manier om bedrijfsprocessen te verbeteren, is door tracking and tracing. Met tracking and tracing wordt dan gedoeld op het zo goed mogelijk in kaart brengen van de verschillende bedrijfsprocessen. Door alles te tracken, heeft u meer inzicht in wat er allemaal precies gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan het traceren van:

  • Tracking voertuigen: Heeft u een bedrijf waar veel voertuigen in omloop zijn? Dan is tracking and tracing op verschillende manieren een toegevoegde waarde. Zo heeft u een beter inzicht in waar uw voertuigen zich bevinden, hoe lang uw voertuigen over bepaalde routes doen en wat de specifieke gegevens per voertuig op elk moment van de dag zijn. Voorbeelden zijn het brandstofniveau, het toerental enz.
  • Tracking machines: Ook voor machines geldt dat tracking and tracing enorm veel inzicht in de gegevens per machine verschaft. U weet precies hoe lang bepaalde machines worden gebruikt, of er onderhoud nodig of als er ongewenste verplaatsingen plaatsvinden. Bovendien zorgt de registratie van alle gegevens ervoor dat ook de administratie een stuk makkelijker wordt geregeld. Minder kosten, simpeler beheer en hogere winsten.
  • Tracking materialen: Heeft uw bedrijf veel materialen in omloop? Dan bent u vast wel geïnteresseerd in manieren om de locatiegegevens, administratie en het comfort te verbeteren. Grote hoeveelheden materialen moeten vaak verplaatst worden.

Meer informatie? Contacteer ons

Waarde tracking and tracing

Steeds meer bedrijven kiezen er momenteel voor om tracking systemen te implementeren in hun bedrijfsprocessen. De voornaamste reden hiervoor is dat het simpelweg voor een flinke stap vooruit inzake optimalisatie zorgt. Verregaand inzicht in bedrijfsgegevens betekent dat u deze gegevens kunt gebruiken om bepaalde processen beter te laten verlopen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Administratie: De administratie van het personeel wordt een stuk makkelijker wanneer u precies kunt zien wie wat waar heeft gedaan. Omdat dit door het Traxgo-platform automatisch wordt geregistreerd, heeft u hier geen omkijken naar. Dit scheelt een hoop tijd en geld.
  • Onderhoud: Als het gaat om onderhoud geldt hetzelfde. Meer inzicht in onderhoudsbenodigdheden betekent dat er minder kans op schade aan uw voertuigen, machines of materialen is. Tijdig onderhoud voorkomt bovendien dat het werk onnodig stilligt. Ook op dit gebied wordt er een hoop tijd, en daarmee kosten, bespaard.
  • Productiviteit werknemers: Als laatste heeft ook de productiviteit van de werknemers baat bij tracking and tracing. Het inzicht in de productiviteit toont namelijk precies waar er ruimte voor verbetering is. Uw werknemers kunnen de mindere punten dan aanpakken om het bedrijf als geheel beter te laten presteren.

Tracking toepassen in uw bedrijf?

Bent u benieuwd naar wat tracking and tracing voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan direct contact op met ons voor meer informatie over de implementatie. Als ervaringsdeskundige op dit gebied kunnen we u op een vakkundige manier begeleiden om uw bedrijfsprocessen op de lange termijn te verbeteren.