Brandstof besparen met onze efficiënte toepassingen

Terug naar nieuws

Brandstof besparen met track-and-trace en planningssoftwareIn de huidige economische omstandigheden swingen de brandstofprijzen de pan uit. Bij bedrijven met een aanzienlijk wagenpark zitten vlootbeheerders momenteel met de handen in het haar, want de prijzen aan de pomp blijven elke dag verder doorstijgen en bereiken ongeziene hoogtes. Gelukkig kunnen de slimme toepassingen die wij hebben ontwikkeld u helpen om ondanks de situatie uw brandstofkosten toch enigszins onder controle te houden.

Brandstofverbruik verminderen met track-and-trace

Allereerst kan het installeren van een GPS tracker een oplossing bieden, door het monitoren van de verschillende parameters die een invloed hebben op het brandstofverbruik. Een voor de hand liggende toepassing kan zijn het vaststellen en/of verhinderen van niet toegestaan gebruik van de wagens buiten de werkuren. Maar een traceersysteem gekoppeld aan onze centrale software biedt nog vele andere mogelijkheden die verspilling van brandstof kunnen voorkomen:

  • Het systeem laat toe op een kaart de optimale routes voor uw medewerkers te visualiseren. Het inkorten van het af te leggen traject zal een directe impact hebben op het verbruik.
  • Breng het te lang stationair laten draaien van de motoren in kaart. Vooral bij vrachtwagens kan het beperken hiervan een grote invloed hebben op de brandstofkosten.
  • Onze rapportage kan helpen om uw medewerkers zich ervan bewust te laten worden van hun stijgend brandstofverbruik bij het te hard rijden. Een gematigdere snelheid zal helpen de kosten te beperken.
  • Omdat de motor van een goed onderhouden wagen efficiënter zal omgaan met het verbruik van brandstof is het aan te raden om onderhoudsbeurten steeds tijdig in te plannen. Onze software kan u hiervan verwittigen.

Meer informatie? Contacteer ons

Planningssoftware helpt brandstof besparen

Naast het gebruik van een track-and-trace systeem kan ook onze - er al dan niet aan gekoppelde - planningssoftware u helpen bij het verminderen van het brandstofverbruik, wat naast de andere voordelen die onze toepassing biedt uiteraard mooi meegenomen is:

  • De dispatcher op kantoor kan de verschillende uit te voeren taken via de gebruiksvriendelijke interface eenvoudig gaan groeperen op regio, om op die manier het overbodig heen en weer rijden te voorkomen.
  • Uw medewerkers op de baan worden via de mobiele app aangestuurd. Op hun smartphone of tablet roepen ze de locatie van hun volgende taak op. De koppeling met navigatiesystemen zoals Waze of Googlemaps laat hun vervolgens toe om de meest optimale route naar het opgegeven adres te volgen.
  • Door de directe communicatiemogelijkheid in de app kan bij een onvoorziene interventie de medewerker die het dichtstbij is ter plaatse worden gestuurd. Overbodige en brandstof vretende kilometers van iemand die van een stuk verder moet komen worden zo vermeden.
  • Omdat uurregistratie en het laten aftekenen van werkbonnen volledig digitaal verloopt moet de medewerker zich voor verdere administratieve verwerking niet naar kantoor begeven.

Meer informatie? Contacteer ons