Track and trace voor uw onderneming

Terug naar nieuws

Track en trace voor de bedrijfswagens in uw onderneming

Dankzij track and trace kunt u uw bedrijfswagens, materiaal of werknemers vanop afstand volgen. Zo kunt u makkelijker besparen op kosten, operationele besluiten nemen en zorgen voor diefstalpreventie. In dit blogartikel gaan we dieper in op de voordelen en werking van track and trace systemen.

Wat is een track and trace (track trace)-systeem?

Track and trace werkt met een gps-tracker die zich in een bedrijfsvoertuig of voorwerp bevindt. Die tracker verzamelt in realtime locatiegegevens. Fleet managers, directieleden of zaakvoerders zien vervolgens via het Traxgo platform waar het voertuig of voorwerp zich precies bevindt.

Bovendien houdt het track and trace systeem alle historische data bij. Zo kunnen leidinggevenden weten waar de wagen zich op een bepaald moment bevond, welke route er werd genomen en hoelang het transport exact duurde.

Waarom een track and trace (track trace)-systeem?

Vroeger waren er weinig middelen om een overzicht te houden op het wagenpark van een bedrijf. U kon immers onmogelijk weten waar de wagens zich op welk moment bevonden of hoelang ze precies over een bepaald traject deden.

U moest haast blindelings vertrouwen op chauffeurs, die soms verkeerde of onvolledige gegevens doorgaven. Nochtans waren die inlichtingen cruciaal om belangrijke beslissingen te nemen omtrent operationele kosten, routes en de productiviteit van het bedrijf.

Meer informatie? Contacteer ons

Diefstalbeveiliging bestelwagens

Het is mogelijk om uw wagens of materieel te beveiligen met een track and trace systeem. Bij diefstal bent u in staat om snel te handelen en de locatie door te spelen aan de politie.

Openheid

U weet precies wat er wanneer is gebeurd. Dat is comfortabel voor zowel de werkgever als de werknemer. Er ontstaat immers geen discussie meer over de activiteiten van de werknemer. Wie recht in zijn schoenen staat, kan dat nu aantonen.

En die openheid werkt ook in het voordeel van uw klant. U kunt hem immers te allen tijde op de hoogte houden van de status van de levering.

Vlottere werking

Is uw chauffeur de weg kwijt? Of zit hij vast in de file? Vanop afstand loodst uw de werknemer vlot doorheen het verkeer, waardoor hij sneller op de eindbestemming aankomt.

Onkosten verminderen

Een track and trace systeem geeft u nuttige inzichten, waardoor u de mogelijkheid krijgt om de beste en kortste routes te selecteren. Zo bespaart uw bedrijf ongetwijfeld op transport- en personeelskosten.

Ook kost het dankzij een track and trace-systeem minder om uw bedrijfswagens te laten verzekeren. Bepaalde verzekeringsmaatschappijen geven mogelijk kortingen aan bedrijven die werken met track and trace.

Minder kans op ongevallen

Zaakvoerders of managers kunnen het rijgedrag van hun chauffeurs tot in detail bekijken. Rijdt een bepaalde werknemer onveilig? Stuur hem dan tijdig bij. Bovendien kunt u uw werknemers ook zuiniger laten rijden.

Snelle interventies

Wilt uw klant dat u nog snel even een transport uitvoert? Dan kunt u dankzij het track and trace systeem bekijken welk bedrijfsvoertuig het dichtstbij is. Zo ben je in staat om flexibel te handelen. En dat waarderen uw klanten enorm.

Wenst u meer informatie ? Traxgo geeft deskundig advies op maat van uw noden en wensen. Neem contact op via ons contactformulier.