Ecologisch rijden

Ecodriving of zuinig rijden met enkele basisregels

Onze toepassingen

Ecologisch rijden

Ecodriving: ecologisch of zuinig rijdenEcologisch rijden of ecodriving is goed voor het milieu, uw veiligheid en uw portemonnee. Door uw rijgedrag aan te passen, kunt u heel wat zuiniger en veiliger rijden.

Snelheid aanhouden

Bij ecologisch rijden is het noodzakelijk dat u dezelfde snelheid aanhoudt. Door cruise control te gebruiken, kunt u gemakkelijk rijden aan een constante snelheid.

Anticiperen

Anticiperen op manoeuvres is eveneens belangrijk. Het is niet aangeraden om gas bij te geven wanneer u rode of oranje lichten nadert.

Afstand bewaren

Door voldoende afstand te bewaren, vermijdt u dat u abrupt moet remmen. Daarnaast kunt u ook uw pedaal tijdig loslaten wanneer u het verkeer ziet vertragen. Het is niet alleen veiliger, maar ook brandstof besparend.

Schakelen bij ecologisch rijden

Het schakelen heeft ook een invloed op uw brandstofverbruik. Een hoog toerental zorgt ervoor dat u veel meer zal verbruiken en dus automatisch minder zuinig zal rijden. Om kosten te besparen, kiest u het best voor een hoge versnelling met een laag toerental.

Bandenspanning controleren

Bij een te lage of te hoge bandenspanning verbruikt u meer brandstof. Door regelmatig uw bandenspanning te laten controleren, kunt u kosten besparen en een stuk beter ecologisch rijden.

Korte autoritten

Een motor die nog niet volledig opgewarmd is, zal eveneens meer brandstof verbruiken. Daarom is het beter om korte ritten te vermijden als u zuinig wilt rijden.

Motor afleggen

Een motor die blijft draaien, verbruikt meer brandstof. Het is aangeraden om uw motor af te leggen tijdens het stilstaan. Dankzij de ecofunctie gebeurt dit bij nieuwe wagens al automatisch.

Meer informatie? Contacteer ons