Personeelsadministratie & personeelsplanning

Efficiënt beheer van werknemers

Onze toepassingen

De voordelen van een geordende personeelsadministratie

Efficiënte personeelsadministratie en personeelsplanning

U bent werkgever en hebt personeel in dienst? Dan bent u verplicht om een personeelsadministratie bij te houden. Wat houdt een personeelsadministratie nu concreet in? Waarop moet u precies letten bij het samenstellen van een personeelsplanning?

In de personeelsadministratie worden niet alleen algemene gegevens over de werknemer opgeslagen, maar ook zijn vooruitgang binnen het bedrijf. Het is een essentieel deel van de administratie van uw bedrijf. In het personeelsdossier van de werknemer staan al deze zaken te lezen. Ook de werkuren, verlofdagen en andere relevante gegevens worden erin opgenomen. Die informatie is van belang om de goede orde binnen het bedrijf te handhaven. Eens er zaken betwist worden, bijvoorbeeld bij een mogelijk ontslag, kunt u altijd teruggrijpen naar uw geordende personeelsadministratie om uw beslissing te ondersteunen.

Om als organisatie efficiënt te kunnen functioneren, is het belangrijk om een goede personeelsplanning op te stellen. Daarbij moet rekening gehouden worden met tal van zaken zoals flexibele werktijden, persoonlijke voorkeur van de werknemers en bezetting naargelang de workload.

Een juiste bezetting voorzien klinkt makkelijker dan het is. Een goede personeelsplanning opstellen is niet voor iedereen weggelegd. Met behulp van een op maat gemaakte software, kan dit proces echter een heel pak vereenvoudigd worden. Op die manier kunt u bovendien veel efficiënter werken.

Interesse in een oplossing op maat?

Meer informatie? Contacteer ons

 

Lees ook: