ERP software modules

Centraal gegevensbeheer met modulaire ERP software

Bedrijfssoftware TraxOne

ERP systeem | ERP software modulesERP staat voor Enterprise Resource Planning en wil met software modules de productiviteit van bedrijven optimaliseren en maximaliseren. Dat doet het aan de hand van de automatisering van administratieve, financiële en logistieke processen binnen het bedrijf. Het combineert die processen in een overkoepelend systeem dat de data toegankelijk maakt voor de relevante afdeling.

Een dergelijke geïntegreerde oplossing is beter bekend als ERP software. Dergelijke ERP systemen kunnen binnen elk bedrijf toegepast worden. Daarbij maakt het helemaal niet uit wat de aard of de grootte van het bedrijf is.

Door ERP software te hanteren, kan een bedrijf efficiënter en sneller te werk gaan. De automatisering zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen vlotter verlopen, kosten actief verlagen, de doorlooptijd van orders verkort én dat de klantenservice verhoogt. Aangezien alle gegevens in één systeem zitten, zorgt de software ervoor dat u elk proces overzichtelijk kunt raadplegen.

Modulaire opbouw van ERP software

De software is opgebouwd uit ERP modules. Ze zijn deels standaard, deels afgestemd op specifieke segmenten. Het ERP pakket bestaat uit meerdere toepassingen die elk hun taak uitvoeren in een geheel van processen. Dat kan gaan om een administratief luik, een financieel luik, een logistiek luik… Aangezien een ERP systeem ervoor zorgt dat alle relevante gegevens ondergebracht worden in één systeem, kunt u informatie uit verschillende onderdelen op één plaats raadplegen. In bedrijven waar een ERP systeem nog niet in gebruik is, worden elk van die delen nog afzonderlijk bekeken. Het spreekt voor zich dat de software u op die manier niet alleen tijd, maar ook geld uitspaart.

Op zoek naar een oplossing op maat bij een ERP partner met ervaring?

Meer informatie? Contacteer ons

 

Ontdek ook alles over: